Skötselråd för våra produkter

Skor

Om du rengör dina skor regelbundet ökar du livslängden på dem. Blir skorna smutsiga så tvätta eller borsta bort smutsen med en fuktiga trasa med varmt vatten och mild tvål eller en mjuk borste.

Om din skor blivit blöta torka dem med en mjuk och ren trasa. Ta av skosnörena och öppna upp skorna. Låt sedan skorna torka i en naturlig/varm miljö. Om skorna är blöta eller fuktiga på insidan rekommenderar vi att du placerar något i skorna för att absorbera vattnet, t.ex. tidningspapper. Torka inte skor i en torktumlare eller torkskåp, inte heller i direkt solljus, eftersom det kan skada skorna. 

Använd skohorn när du tar på dig skorna så håller hälkappan längre. 

Byt skosnören – gamla skor blir som nya!


Canvas: Blir skorna smutsiga så tvätta eller borsta bort smutsen med en fuktiga trasa med varmt vatten och mild tvål eller en mjuk borste. Använd ett impregneringsspray för textil för att skydda skorna. 

 

Läder: Torka bort smutsen med en fuktig trasa. Vid svåra fläckar använd läderrengöring för att ta bort dessa. Låt skorna torka och använd därefter en skokräm för att mjukgöra och skydda lädret. Avsluta med ett impregneringsspray för att skydda din skor mot väta och smuts. 


Mocka/nubuck: Mocka och nubuck är ett känsligt material och därför ska man undvika att skorna utsätts för smuts och väta. Använd en mockaborste och ett mockasudd för att få bort fläckar samt för att rugga upp mockamaterialet. Vi rekommenderar att du sprayar dina skor med ett skyddande impregneringsspray som fungerar till mocka/nubuck.


Behöver du repara eller underhålla din skor hos en skomakare, kontakta oss och vi hjälper dig att hitta en lokal skomakare som vi samarbetar med!

 

Kläder/jackor

Följ tvättrådet som finns inuti plaggen. Är det lösa delar på tex jackan vänligen plocka bort dessa innan tvätt. 


Om du har några frågor gällande skötseln av dina produkter så kontakta oss på telefon 010-13 80 300 eller info@lantan.se så hjälper vi dig!