Superga startades 1911 i Turin i Italien, då Walter Martiny började producera gummisulade skor. 1925 utökade Walter sin design med en ny sko med vulkaniserad gummisula och den ikoniska Superga 2750 Cotu Classic föddes. Efter kriget startade Superga om produktionen och då utökades sortimentet till att även innefatta högkvalitativa sneakers i olika varianter. På 1970-talet utökades sortimentet ytterligare med att lägga till sportskor med diverse tekniska attribut i sortimentet.


Nu för tiden innehåller det stora sortimentet utöver sportskor och klassiska sneakers ett stort spektrum av stilar och färger av alla dess slag.

Superga inte bara en sko för chica italienare som bär dem från staden till stranden utan en självklar sko i garderoben hos alla fashionistas runt om jorden. För det finns en Supergamodell för alla.


R.M.Williams historia går tillbaka till 1932 när Reginald Murray Williams grundade företaget i Adelaide, Australien. Det var även då som R.M. Williams skapade sina första boots med resår på sidorna, som var till grund för de ikoniska R.M. Williams bootsen. 


Även idag tillverkas de legendariska R.M. Williams bootsen för hand i Australien av ett stycke premiumläder och en konstruktion som möjliggör att alla delar kan repareras och bytas ut. 

Under den heta New York sommaren 2010 grundade Nick Brown varumärket Soludos med traditionella spanska espadriller.


Skorna var snygga nog för kvällar ute, bekvämt i den svällande värmen och perfekt för att gå till stranden i, han visste att de skulle vara de perfekta sommarskorna.


Med inget liknande på marknaden bestämde Nick sig för att transportera en dos medelhavssol till USA och Soludos föddes. Namnet är hämtat från det spanska "salud", vilket betyder jubel och "sol", vilket motsvarar solen, tillsammans bildar "jubel till solen!"


Soludos sågs först på vänner, familj och SoHo-lokalbefolkningen och spred sig snabbt överallt till personer som letade efter den unika sommarandan.

Varumärket Wiggys startades med innovation, design och tillverkning av sovsäckar på 1980-talet, det har sedan dess utvecklats till funktionella ytterplagg. 


Tyget, vadderingen och fodret på jackan är helt gjord av återvunnen av GRS-certifierad polyester. Wiggys arbetar för ta minimalt med material i anspråk och strävar efter att använda monomaterial som har bättre möjlighet till fiberåtervinning. 


Primeboots har anor sedan 200 år tillbaka, boots som tillverkades för gruvarbetare i Spanien.

Boots som skulle hålla för hårt arbete och slit.


Primeboots arbetar ständigt med att reducera negativ miljöpåverkan och konsumtionseffekter.

Komponenter är främst producerade lokalt i Spanien och Italien. Primeboots strävar efter att sourca material i närområdet som uppfyller

de ställda kraven på kvalitet för att alla byggstenar i produkter ska ha en lång livslängd och vara utbytbara när de har gjort sitt.

Alla skor är randsydda och lämpar sig därför bra för att byta komponenter på, sulan kan bytas när det är sliten både en, två och tre gånger. 

Laidback London grundades 2001 av Mohamed i London. Mohamed som är född och uppvuxen i Mombasa, Kenya, tog en tradionellt och lokalt tillverkad sandal från Kenya till England. 


Laidback Londons sandaler och stövlar tillverkas av en liten grupp hantverkare förhand i en by i Kenya.

Det brasilianska märket Havaianas har tillverkat flipflops ända sedan 1962 och var även först med flipflops i Brasilien. År 1966 tog Havaianas patent på sin flipflop i gummi med två remmar. 


Än i dag är Havaianas flipflops omåttligt populära och under åren som har gått sedan 1962 har sortimentet utökats till fler färger och modeller. Vi har Havaianas från storlek 18/19 till 47/48, det finns ett par flipflop för alla!